Sexologia masculina Granollers: Bases de la teràpia 

Sexologia:

Sexualitat Masculina

Principals Disfuncions sexuals masculines


Disfunció erèctil

Es defineix com la dificultat reiterada o impossibilitat de mantenir o aconseguir l'erecció del penis durant les activitats sexuals.
Si no existeix cap alteració orgànica que provoqui aquesta disfunció, l'home sol aconseguir erecció matutina espontània.


La frustració per no poder aconseguir o mantenir l'erecció sol provocar elevat estrès i fins i tot conductes d'evitació de les trobades sexuals. Aquesta dificultat per a mantenir o aconseguir l'erecció pot ser generalitzada (amb qualsevol parella, situació i fins i tot amb la automasturbación) o ser situacional (ocorre únicament amb algunes parelles sexuals, en alguna mena de situacions...).

També afecta a homes joves; al voltant d'un 20% d'homes presenten disfunció erèctil. 

Contacta amb nosaltres per a obtenir més informació sobre el tractament de la disfunció erèctil.


Baix desig sexual 

La falta de desig sexual, també conegut com a trastorn de desig sexual hipoactivo en l'home, és una de les disfuncions sexuals masculines de les quals menys es parla.

Com a home, se sol sentir una elevada pressió social per a estar sexualment disposat sempre; el fet de no estar-lo, sol afectar l'autoestima i concepte de si mateix com a home. És ben sabut que el baix desig sexual femení és una realitat que afecta moltes dones i fins i tot es comenta en trobades socials, en els mitjans... però a penes se sent parlar sobre el baix desig sexual en els homes, sembla que no existeixi i això sol generar una elevada frustració, inseguretat i incertesa als homes que ho pateixen.
El baix desig sexual genera conductes d'evitació de l'activitat sexual i pot arribar a ocasionar una deterioració d'altres àmbits relacionats amb la parella i estat anímic de l'home.

Ejaculació Precoç

L'ejaculació precoç es defineix per una falta de control voluntari en l'ejaculació. Aquesta falta de control acostuma a anar acompanyada de frustració, baixa satisfacció sexual, culpabilitat i fins i tot l'home pot arribar a evitar les relacions sexuals en parella per por d'ejacular abans del desitjat.
Pot afectar l'autoestima de l'home i a la relació de parella si n'hi hagués. La intervenció sexológica consta d'un entrenament en exercicis a realitzar en solitari i després en parella per a millorar el control de l'ejaculació i el temps del coit; a més d'entrenament en educació sexual, informació sobre el funcionament de l'ejaculació masculina, treball sobre l'autoestima, disminució pensaments anticipatoris negatius abans de la trobada sexual, enriquiment de la sexualitat en parella, si es precisa, comunicació amb la parella....